Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
[quote]maszkar napisał:
Wacek1 napisał:
maszkar napisał:
Wacek1 napisał:
Tak sie zastanawiam, czym ten bog tak sie zmeczyl, ze musial odpoczywac caly dzien.

Oczywiscie nie oczekuje odpowiedzi.

Masz rację tego nie jest w stanie pojąć taki malarz budowlany bez kwalifikacji jak Ty Optimusie podwójna reaktywacjo

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego, ze leczenie w Norge od pewnej kwoty jest za darmo? Nie boj sie skorzystac z pomocy psychiatry. jestes chory, zapewniam cie ze raczej tylko na umysle.

Juz ci pisalem ze, trafiles kula w plo. Jezeli wierzysz w spiski to czytaj punkt powyzej.

Ps Domyslam sie, ze ty w swojej "nieskonczonej inteligencji" znasz powod odpoczynku tzw. "wszechmogacego"
Powinszowac, moze zostaniesz glownym teologie Kongregacji ds. Nauki i wiary - czy jak jej tam jest.

Tak znam. Przeczytaj Księgę Rodzaju na początek.Po za tym Ty też nigdy nie odpowiedziałeś na moje pytania. Najpierw odpowiedz na poprzednie malarzu, a potem pójdziemy dalej

Ksiege rodzaju? A moze poczytaj o dniu 7. Co "tak naprawde" sie wtedy dzialo zalezy od tlumaczenia. Dodatkowo czym tak naprawde jest ksiega rodzaju? Na tej samej zasadzie mozna czytac mitologie i braci Grimm, Zbyt duzo tu niescislosco i bzdur.
Poczytaj rozdzial 6 u Hitcha- "Bog nie jest wielki" Prawda wyglada duzo bardziej brutalnie. Swoje zycie zawdzieczasz pikaia gracilens. A twojego boga wloz lepiej miedzy bajki. Silisz sie na intelektualise, a niestety jestes kozlem, wypuszczanym przez innych na tym forum. Zapluwasz sie, opracowujesz "tezy" podpierajac sie jakas opowiastka bez ladu i chronologii.
Tylko lekarz!!

Po co zabierasz głos jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz? Dla mnie Biblia jest księgą świętą natchnioną przez Boga. Dla Ciebie nie. To jesteś w dupie i sobie tam siedź. Smacznego. Żyw się tym w czym siedzisz malarzu bez kwalifikacji jak doniosły jaskółki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maszkar napisał:... jesteś w dupie i sobie tam siedź. Smacznego.
...Żyw się tym w czym siedzisz malarzu bez kwalifikacji jak doniosły jaskółki.

WIESZ ... stajesz się OBLEŚNYM ... Niebezpiecznym ... Fanatykiem ... a taki układ staje się uciążliwy na Tym Forum .
---

Proponuję , stonować twoje hucie religijne ...
---
Tu , nie otworzysz Uniwersytetu Religijnego , na podstawie roztrząsania Biblii .
Dla jednych świętej księgi ... a dla Innych , zwykłą fantastyką dla parafian ... i moherów .
---
Daruj sobie ... ponieważ coraz więcej ludzi , zaczyna traktować ciebie , jak nawiedzonego Przygłupa ... .
---
Ach i Och za oknem puk puk Święta .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
[quote]maszkar napisał:
[. Wcześniej na tym forum nie przedstawiałem się jako biegły biblista.[/quote]

A kto to jest "biegly biblista"? Dla mnie to osobnik z pogranicza swiata fantasy. Sa tacy specjalisci od trylogii Tolkiena. Potrafia rozmawiac w jezyku elfow i znaja na wyrywki kazdy fragmnent. Nie zmienia to jednak faktu, ze Srodziemia, Morgoru i innych krain nigdy na swiecie nie bylo. To samo dotyczy bibli. Dowody na te cuda ( tysiaclentni ludzie, zburzenie miasta trabami) sa takie same jak na istnienie Saurona i spolki. Wyglada na to, ze straciles mnostwo czasu na zglebianie opowiastki. ktorej wiarygodnosc opiera sie jedynie na wierze. Bez znaczenia jak bedzie ona gleboka to w zaden sposob nie podniesie jej wiarygodnosci.
Tak wiec cytuj, spieraj sie, popisuj, tarzaj - a fakty sa takie, ze twoja religia i jej smieszna ksiazeczka to sen wariata. Moze i przyjemny, ale zawsze to sen.

Ps Choc sadze, ze bardziej niz biegly biblista pasuje do ciebie - Biegly onanista.

bywaj zdrow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
I gwoli wyjaśnienia, nie silę się na intelektualistę. Już raz pisałem, że fizycznie pracuję na utrzymanie mojej rodziny i siebie po ośmiu klasach szkoły podstawowej (widocznie wtedy lepiej uczyli ) i kursie tańca towarzyskiego. Nie to co za przeproszeniem Wacek , czy jasta na 102.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
gabriel napisał:
maszkar napisał:... jesteś w dupie i sobie tam siedź. Smacznego.
...Żyw się tym w czym siedzisz malarzu bez kwalifikacji jak doniosły jaskółki.

WIESZ ... stajesz się OBLEŚNYM ... Niebezpiecznym ... Fanatykiem ... a taki układ staje się uciążliwy na Tym Forum .
---

Proponuję , stonować twoje hucie religijne ...
---
Tu , nie otworzysz Uniwersytetu Religijnego , na podstawie roztrząsania Biblii .
Dla jednych świętej księgi ... a dla Innych , zwykłą fantastyką dla parafian ... i moherów .
---
Daruj sobie ... ponieważ coraz więcej ludzi , zaczyna traktować ciebie , jak nawiedzonego Przygłupa ... .
---
Ach i Och za oknem puk puk Święta .

Gabrielu, bo jestem przygłupem. Bardzo staram się Tobie w tym dorównać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
maszkar napisał:

i dobrze przystojniaczku

hasaj tutaj i rób ruch w interesie, kiedy inni po łyk endzie leczą głowy na jutro do pracy
w pewnym sensie jesteś tu nawet dzisiaj bardzo użyteczny
PS
tow Stalin na pewno by to określił
pożyteczny przygłup
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Przypomnę tylko co było na początku, jak pewien oświecony(?), czy fanatyk(?) zwyzywał dziewczynę, bo w nicku ma 666, a takich nicków zauważyłem wiele na tym forum. Kto tu jest oszołomem? Niech każdy sam sobie odpowie.

jasta102 napisał:
kate666 napisał:
dodalam tego posta w czwartek bo chcialam dostac info na temat karpia i oplatka gdzie wszystkie ppotrzebne informacje dostalam 2 h pozniej a dzisiaj wchodze z ciekawosci a tutaj 9 stron pierdolenia o karpiu ... jeden lubi jeden nie a nie badzcie francuskimi pieskami ktorzy zatracili polskosc i przestawiaja sie na zachod bo wg mnie nasza tradycja jest smaczna , pokazna i godna pokazywaniu na swiecie , malo ktory narod jest tak konsekwenty co do swiat jak my wiec pomyslcie! a teraz wara z tego tematu ( dotyczy przejmujacych postow o rybie dla kota itp) bo skoro tobie kartp nie smakuje to albo mama twoja ma boski dar kulinarny albo po prostu ci nie smakuje , dla mnie ryba jest boska tylko trzeba wiedziec jak ja zrobic ,

nie podpisuj się suko symbolem Szatana
dla tych co nie wiedzą
666
i będzie tu o wigilii, tradycji i polskości warczeć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
maszkar napisał:

Po co zabierasz głos jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz? Dla mnie Biblia jest księgą świętą natchnioną przez Boga. Dla Ciebie nie. To jesteś w dupie i sobie tam siedź. Smacznego. Żyw się tym w czym siedzisz malarzu bez kwalifikacji jak doniosły jaskółki. [/quote]

Szkoda tylko, ze ten twoj bog pierdolnal sie w tylu miejscach podczas pisania, A moze po prosty ten bog tez jest bez szkoly wyzszej. Tak jak ja? Bo filologiem to on z pewnoscia nie byl, a moze jego ludzie zamiast go sluchac sami pisali pod wplywem pewnych srodkow?
Ksiega powtorzonego prawa:
Najpierw mamy wprowadzenie do tematu, potem wstem dotyczacy samego Mojzesza w mowie zaleznej, nastepniepowrot do narracji autora, kimkolwiek by on nie byl, potem znow przechodzimy do przemowy Mojzesza i na koniec do relacjii o jego smierci, pochowku oraz wielkosci i majestaciew jego osoby.. itd itd.

Bog nie jest wielki. strona 110.

Jest tego duzo wiedzej talibie, ale co ty mozesz o tym wiedziec, skoro nie czytales nic innego oprocz tej ludycznej opowiastki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
maszkar napisał:

Hmmm ...
Nie jesteś w stanie Mi w niczym dorównać , "obrażając" wg twojego mniemania ...
---
Ja To i Inne Fora , traktuję jako przymusową Emigracyjną Rozrywkę Słowną .
---
Udzielając się Tutaj Bawię się wyśmienicie , a przy okazji mam możliwość z kontaktem Polskiego języka pisanego .
---
Gdyby nie ta możliwość , to już dawno , zapomniał bym , jak się pewne słowa i zdania pisze ... .
---
A ty plujesz się i rzucasz się , na wszystkie strony jak Inkwizytor , bez prawa , wykonywania swej powinności ...
---
Ty , nawet na swoim poetyckim blogu , jesteś ciężki do strawienia ...
---
Twoje wypowi............................................................................................................................................................................................................................ !!! .
---
Ach i och bawmy się , ponieważ za drzwiami mało co a Święta ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
408 Postów

(maszkar)
Wyjadacz
Wacek1 napisał:
maszkar napisał:

Po co zabierasz głos jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz? Dla mnie Biblia jest księgą świętą natchnioną przez Boga. Dla Ciebie nie. To jesteś w dupie i sobie tam siedź. Smacznego. Żyw się tym w czym siedzisz malarzu bez kwalifikacji jak doniosły jaskółki.

Szkoda tylko, ze ten twoj bog pierdolnal sie w tylu miejscach podczas pisania, A moze po prosty ten bog tez jest bez szkoly wyzszej. Tak jak ja? Bo filologiem to on z pewnoscia nie byl, a moze jego ludzie zamiast go sluchac sami pisali pod wplywem pewnych srodkow?
Ksiega powtorzonego prawa:
Najpierw mamy wprowadzenie do tematu, potem wstem dotyczacy samego Mojzesza w mowie zaleznej, nastepniepowrot do narracji autora, kimkolwiek by on nie byl, potem znow przechodzimy do przemowy Mojzesza i na koniec do relacjii o jego smierci, pochowku oraz wielkosci i majestaciew jego osoby.. itd itd.

Bog nie jest wielki. strona 110.

Jest tego duzo wiedzej talibie, ale co ty mozesz o tym wiedziec, skoro nie czytales nic innego oprocz tej ludycznej opowiastki.[/quote]

Nie muszę bronić mojego Boga. On tego nie potrzebuje. Aly Ty angażując tyle energii w atak na Niego musisz się czuć bardzo zagrożony. Współczuję. Naprawdę. To Ty masz mowę zależną od stanów trawiennych swojego żołądka i wiatrów. Ty natomiast jesteś oczytany na temat przedmiotu dyskursu, nie znając samego przedmiotu. Gratuluję znastwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok